Mens vi venter på statsbudsjettet

Ahh, måtte bare tulle-Kristin og de andre hobbyøkonomene i regjeringen ha hørt på litt av de fornuftige rådene som har svirret gjennom eteren i de siste ukene affal… Ta nå i skikkelig på infrastruktursatsing som vei (gudene skal vite at det trengs) og transportsektoren, forsåvidt også på jernbane om det må til. Bruk penger på å ruste opp skoler i stedet for å legge ned som Krita-Rita er i ferd med. Bygg ut bredbåndskapasiteten, putt penger inn i forskning igjen. Poenget er å bruke penger på noe som gir varig verdi, også etter at oljen er borte. Det er på høy tid å legge til rette for hva vi skal drive med etterpå, da må vi utnytte teknologi og kompetanse på en adskillig bedre måte enn i dag.

Og du Kristin? Ta nå pengene fra oljefondet denne gang, minst det som man har avtalt å bruke i hht handlingsregelen, kanskje en ti-milliardings til også med det samme du er i gang. Er overbevist om at å finansiere en satsing over skatter og avgifter som du har for vane vil føre til adskillig verre skjebne for landet i dagens situasjon mtp effekten av den globale finanssituasjonen, enn Hollandsk syke som noen påstår kan bli resultatet av å spise for mye av oljefondet. Med stagnasjonen den omtalte finanskrisa nylig har ført til i bygg- og anleggssektoren er det samtidig en unik sjanse til å benytte ledig kapasitet også. Vinn-vinn altså.

Uansett, kl 0800 i morgen slippes fasiten – i mens får de mest spente drikke svart kaffe og bite negler som best de kan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s