KongeBLÅ… Tilfeldig?

Etter gårsdagens trontale kan det vel ikke lenger være tvil om at den sittende regjering nå har provosert kongen (altså Rex, ikke Kongen i statsråd) til å ta tydelig partipolitisk avstand fra de rødgrønne. Her hoppet han glatt over det mest sentrale svadaet fra regjeringen, og la mer vekt på det konstitusjonelle svadaet i talen i stedet.

Noen KrF-mann er han tydeligvis heller ikke etter at han for andre år på rad legger seg ut med den klanen ved å avslutte Trontalen med å be Gud velsigne Stortingets gjæring… (i fjor var det Stortingets hjerne – men det er semantikk – det styrker liksom ikke båndet til Gudedyrkerne uansett).

Da står vi igjen med borgerlig side. Det er mulig egoet til Sponheim er så stort at det har nok gravitasjonskraft til å trekke kongen til seg, men jeg velger å anta at uttrykkene “blått blod” og “kongeblå” ikke er noe som har oppstått uten rot i virkeligheten. Så da får vel Erna og Siv sloss om hvem som egentlig har kongens gunst.

Skjønt, sloss og sloss – i disse tider er det vel heller negativt å assossieres med både kongen og kongsdattera. Nei, savner Olav’en jeg! Han framsto affal som nøytral samtidig som han holdt kustus i egne rekker. Hvor vanskelig er det‘a?

Harald+Siv=sant?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s