Jeg bare MÅ ha det…

Jeg har lyst til å kjøpe en høyttrykkspyler. Jeg bare må ha det! Om det skyldes at jeg i vår har våknet noen søndager på rad av den lavfrekvente lyden av naboens høytrykksspyler vites ikke, i tilfelle har reklamebransjen en ny og uprøvd vinkling for produktreklame… Men jeg skal IKKE ha en sånn pinglespyler som de reklamerer med i Elkjøpavisa, en sånn syskrin-Kärcher til den nette sum av kr 398,-. Hvem faen vil ha en hageslange som durer?

Nei, jeg vil ha en sånn som fattern hadde i trailergarasjen når jeg var liten gutt. Det måtte ha vært alle høytrykksspyleres mor! Når du trakk inn utløserknappen i håndtaket på et enormt grovt munnstykke starta det et gedigent beist i maskinrommet ved siden av, og dette beistet låt nesten minst like gromt som vogntogets egen Scania 110-motor som sto og dieselbuldret på tomgang i vaskehallen. Høytrykksspyleren var såpass kraftig at i allfall en gutt i førskolealder måtte ligge framover for ikke å havne på ryggen om han trosset farens formaninger og likevel prøvde “vannmonsteret” i et usett øyeblikk. Nå har jeg ikke akkurat sett annonser for høytrykksspylere med eget maskinrom, og jeg vet nok svaret jeg vil få om jeg spør etter noe sånt på Elkjøp. Men, det er en sånn vil jeg ha.

Hva jeg skal bruke den til? Tjah, si det – etter en god del spekulering fram og tilbake har jeg egentlig funnet svært få bruksområder. Bilen får jeg vasket hos noen gutter som har startet bilvaskefirma i garasjen jeg parkerer i på jobb (vask utvendig/innvendig kr 190,-), vask av vinterdekkene tar dekkhotellet som lagrer og legger om dekk for meg vår og høst seg av, ikke har jeg asfaltinnkjørsel, og ikke har jeg tomtegrense mot fortau som må spyles. Jeg står da igjen med sykkelen og verandaen. Sykkelen drar kun til seg støv, ikke skitt… Og da er det bare denne verandaen igjen gitt, spesielt stor er den heller ikke. På toppen av det hele har en kompis tilbudt meg å låne hans når jeg trengte, for han kunne ikke fatte at jeg bruk for en høyttrykkspyler så ofte at jeg trengte å kjøpe min egen..?!

Aaarrrgh, er jo rene sammensvergelsen dette..?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s