Morsdag

Da er det sannelig morsdag igjen, og landets blomsterforhandlere gnir seg i hendene…

Morsdagen har visstnok en historie siden århundreskiftet. Den gangen kunne det vel være på sin plass med en hyllest til den hardt arbeidende husmor med store barnekull. Husværet skulle holdes prikkfritt i stand, helt uten mekaniske hjelpemidler. Klær skulle både lages, vaskes med brett og ellers holdes i orden. Mat til en halv horde skulle kokes på vedkomfyrer, og nåde den som ikke hadde maten på bordet til husbonden kom hjem fra jobb. På toppen av det hele skulle de mange barna få en god oppdragelse og passes på så de ikke alt for ofte kom i konflikt med spanskrøret…

Sånn har det heldigvis ikke vært på lenge, og iallfall ikke i min levetid. Likevel setter jeg ikke mindre pris på alt min mor har gjort for meg opp gjennom oppveksten (og jammen gir hun seg ikke om jeg har blitt voksen og skikket meg noenlunde bra heller). Så nå skal jeg glemme det ambivalente forholdet jeg har til slike dager som handelsstanden har gjort til sine. Jeg skal kjøpe noen blomster, dra hjem til den gråhårede og overrekke disse sammen med en god klem!

Gratulerer med dagen alle mødre, og spesielt til min egen – du er nå best. 🙂

2 thoughts on “Morsdag”

  1. Alle kjenner vi sangen hvor vi bl.a. synger “….og jula varer helt til påske!”.Men på Per Sonlig Blogg er det tydeligvis morsdagen som er anledningen som trekker lengst ut i tid…Tør man derfor anmode bloggeren om en aldri så liten oppdatering snart?

    Like

  2. Min mor ble så glad for morsdagspostingen at hun lovde meg mange schvæære velfylte påskeegg om jeg lot den ligge øverst til påske… 🙂 *gomle, smatt*

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s