The soundtrack of my life

En venninne skal intervjues om sine mp3-spillervaner, av damen med denne bloggen. Damen trenger materiale til master-oppgaven hun skriver på; “Hva skjer med hvordan vi opplever verden rundt oss når vi erstatter omgivelsenes lyder med vår egen, personlige musikk?”

Spennende tema. Hun kunne kanskje også like gjerne spurt om hva som skjer når andre erstatter omgivelsenes lyder med sin egen, personlige musikk. For en tid tilbake hørte jeg om en som var på et av byens hippe diskotek, og vedkommende slapp seg løs på dansegolvet når de dro de en heftig remix over en Motown-låt. Etter hvert kunne han ikke unngå å legge merke til at flere av de rundt ham hadde en påfallende ussel rytmesans. Forklaringen kom når han fikk øye på en tynn, hvit ledning som gikk fra hvert øre og ned i halsgropa. Det var altså opp til flere der som danset til musikken på sine medbrakte iPod’s i stedet for det som DJ’en spilte…!? Ukult, eller hur..?

Selv har jeg en nøye utplukket sleep-spilleliste på min iPod som er kjekk når nettene blir lange og søvnen må inntreffe fort. Det har tatt meg en stund å finne øretelefoner som ikke gjør at tinningen kjennes ut som den skal revne om jeg sovner på siden… Det beste med disse er egentlig at de ikke er hvite med hvit ledning, da KAN man i det minste også høre musikk på fly uten å få tilsnakk av passerende flyvertinner. Hvorfor vi ikke kan få operere mp3-spillerne våre mens det lettes og landes er for meg et evig mysterium…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s