HER skal skapet stå!

We are all Danes now
BOSTON GLOBE
By Jeff Jacoby, Globe Columnist February 5, 2006

HINDUS CONSIDER it sacrilegious to eat meat from cows, so when a Danish supermarket ran a sale on beef and veal last fall, Hindus everywhere reacted with outrage. India recalled its ambassador to Copenhagen, and Danish flags were burned in Calcutta, Bombay, and Delhi. A Hindu mob in Sri Lanka severely beat two employees of a Danish-owned firm, and demonstrators in Nepal chanted: ”War on Denmark! Death to Denmark!”In many places, shops selling Dansk china or Lego toys were attacked by rioters, and two Danish embassies were firebombed.

It didn’t happen, of course. Hindus may consider it odious to use cows as food, but they do not resort to boycotts, threats, and violence when non-Hindus eat hamburger or steak. They do not demand that everyone abide by the strictures of Hinduism and avoid words and deeds that Hindus might find upsetting. The same is true of Christians, Jews, Buddhists, Mormons: They don’t lash out in violence when their religious sensibilities are offended. They certainly don’t expect their beliefs to be immune from criticism, mockery, or dissent.
But radical Muslims do.

Resten av artikkelen her.

Synes denne artikkelen har en snedig vinkling. For hva er det som gjør at folk i muslimske land oppfører seg som de gjør? Ut fra det vi vet er det kraftig undertrykking som pågår, de hjernevaskes til å hate Vesten, det finnes bare én sannhet og den er det Muhammed som står som eksponent for. All opposisjon, kritisk tenking og ulydighet belønnes med offentlige avstraffelser som steining eller stokkeslag, fengsel, tortur og kanskje drap. Som i andre totalitære regimer holdes folket nede.

Det jeg derimot ikke helt skjønner er hvorfor folk som kommer seg derifra, FORTSETTER å agere på samme måten? Er det selvjustisen som slår inn i de store gruppene som nå har innvandret til Europa f.eks? Eller er det rett og slett slik at Islam påbyr dødstraff for mennesker som krenker eller kritiserer Islam, og VIL man være religiøs muslim så er det slik det MÅ være? Nå kjenner ikke jeg spesielt godt til koranen, men jeg vil anta dette i tilfelle er islamistenes tolkning av koranen? Noen som vil kommentere?

Uansett, selv om vi skal ha respekt for hverandre her på planeten, så KAN vi ikke komme unna at det er helt uaktuelt å IKKE kunne si sin mening uten å utsette seg for den samme undertrykking som disse regimene har “hjemme”. Her synes jeg norske politikere bommer; “JA, ytringsfriheten er viktig, MEN vi trenger ikke krenke… yaddayaddayadda”. Dette holder ikke Jonas, det ER ikke noen “men” her. Å tone ned kritikken er et feigt slag i ansiktet til de muslimene jeg, tross alt, antar faktisk arbeider kritisk mot regimet, innenfra!

Jeg antar, ref artikkelen i starten av posten, at hinduene tar anstøt av at resten av innbyggerne på kloden glefser i oss kyr som ville dyr. Jeg antar at kristne lamslås hver eneste dag av ting som slås opp i media, eller saker i deres omgivelser. JEG tar personlig på vei hver gang stortinget sandpåstrør fjerning av fylkeskommunen, reell forenkling av skattepolitikken, eller den evige vegringen mot å satse nasjonalt på viktige samferdselstiltak som firefelts motorvei og bredbånd. MEN, ser du noen av oss storme ut i gatene og brenne flagg eller ambassader av den grunn? Dette blir som med små barn og oppdragelse, man må stå støtt på noen prinsipper. Å kunne ytre seg fritt uten redsel for tap av helse eller liv er nettopp et slikt prinsipp.

Derfor, igjen:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s