Profet-ti, profet-ta

Som human-etiker må jeg si jeg har vanskelig for å skjønne all denne viraken rundt religiøse spørsmål OVERHODET. Jeg har hoderistende selv sett at den kristne kirke har fordømt alt fra samlivsbrudd, sex utenfor ekteskap (og de stakkars barna som følge av dette), kvinnelige prester, abort, Life of Brian og homser, bare for å nevne noe – og det var mye verre før. I dette landet har vi ca 950 års historie med å bli truet med død, lemlestelse og tap av eiendom om vi avvek fra “den rette tro”, hvor vikingen Olav den Hellige satte standarden.

Når nå en hel skokk fanatiske muslimer går helt av skaftet, brenner flagg og truer med å bombe oss sønder og sammen for at noen er så “frekk” at de utgir en tegning av gamle Mo’, så synes jeg liksom å se parallellene til gode gamle Olav og hans utviklingsnivå. Dette vil nok ta sin tid…

9 thoughts on “Profet-ti, profet-ta”

 1. amen bro’ *dukke* 🙂 Dette vil nok ta tid. Blir litt matt og lei naar jeg ser all den oppstanden religioese tullinger er i stand til aa skape. Vi jo sorten her oxo, men de setter ikke ambasader i brann (enda)… kvinneklinikker derimot… *sukk*

  Like

 2. Nå er det vel noe uklart om det er tegningene av den såkalte profeten som egentlig er ÅRSAKEN til de voldsomme reaksjonene, eller om disse mer er en ANLEDING til å skape et lite småhelvete rundt om?Tror nok det er riktig som mange påpeker, at det er en hel rekke ulike (og relativt utrivelige) grupperinger – og med en masse vikarierende motiver som er i aksjon her. Og det på begge sider av grenselinjene.Alle vet vi jo for eksempel at de som står bak den sprengkristne miniblekka Magazinet er noen helvetes tullinger!!Like godt vet vi at den jevne muslim er en likandes kar (og kanskje spesielt så lenge at Imamen og andre representanter for presteskapet holder seg på en armlengdes avstand).Men det er jo også uten tvil den muslimske siden som utøver terror, fysisk vold, trusler og skadeverk! Og problemet er vel her som med mye av den andre terrorvirksomheten rundt om i verden; Den kan kun stanses INNENFRA.Når presteskapet da kun mumler (og gjerne sånn halvveis påtvunget) at de selvsagt tar avstand fra det som skjer, og at dette ikke er Allahs vilje – men uten at de legger sitt sedvanlige engasjement og retoriske trøkk bak sine uttalelser (som de jo gjerne gjør til gangs i andre saker!!), ja så framstår jo disse protestene unektelig noe tannløse?Og vi “andre” blir jo fort i tvil om de virkelig er så forbasket engasjert i å stanse det som skjer allikevel? Og da har vi det jo gående – på begge sider av gjerdet…Sukk & dobbelt sukk.Ellers må det å selge norske og danske flagg i midt-østen være en brukbar forretningsidé? Flere av de vi har sett så langt (og i full fyr) har jo unektelig båret preg av å ha sett noe VEL hjemmelaget ut?

  Like

 3. Roger, det der var et meget godt innlegg. La oss haape at moderate krefter og fornuft kan demme opp for dette toevet. Og jeg oensker aa kjoepe meg inn i den der Flagg-Eksport-Butikken din. Hoeres ut som en sikker vinner. Vi kunne tilby en pakkeloesning med flagg, brennveske, lighter og ferdigtrykte plakater med fyndige slogans.

  Like

 4. Presteskapet den jevne muslim sliter med er nok ikke veldig forskjellig fra de som styrer gudssjappene vi har lengst fartstid med her i landet – det var ikke VELDIG høylytte protester fra den kanten på Børre Knudsens framferd mener jeg å huske, selv om de “selvsagt” tok avstand fra å spurte rundt på kvinneklinikken med blodtilsølte fosterdukker…Det flagg-eksport-konseptet slenger jeg meg med på! Men nå vet jo jeg at de har trykket tegningene av Mo’ i ANDRE land i Europa oxo – spørs om vi ikke enten skulle ha en litt mer multinasjonal flaggpakke i tillegg, en såkalt “extended pack”… For de mer prisbevisste (les; fattige) kunne vi jo selge en gjør-det-selv pakke, med A3-papir, crayons og blomsterpinner… Hehe, og SKULLE jo en av ungene der nede slumpe til å tegne Mo’ med utstyret vi selger, kan det jo bli artig å se Gahr Støre stille opp på Al-Jazeera og ta avstand fra sine egne én gang til… 😉

  Like

 5. Skal faktisk etter all sannsynlighet til Russland og møte utenriksminister Gahr Støre på en mottakelse i neste uke.Skal jaggu spørre han om prosjektmidler til etablering av det flaggselskapet. Og om vi følger opp Per Sonlig sin emnente idé og også tilbyr en “extended pack” med flere flagg – så får vi sikkert EU-støtte også? Intet flagg er glemt, intet flagg er gjemt – alle flagg er brent!Våre flagg egner seg godt til såvel hjemmebrenning som til bortebrenning (knis)Vi har egne flagg for brenning inne.Våre flagg er garantert lettfyrte, på grensen til selvantennende!OG vi kan sikkert også få støtte fra FN over fondet til skriveopplæring til analfabeter i u-land? Intet er vel mer motiverende enn å lære seg å skrive fyndige paroler mot vestlig imperialisme, dekadense OG opprivende karikaturtegninger?Og når dette dette VIRKELIG tar av kan vi tilby etterfylling av lightere med LNG via Europipe fra Snøhvit? Tror absolutt Statoil kan være interessert…Dette er nok en sikker vinner tenker jeg! Børnoteres allerede i år?

  Like

 6. Oljefondet er vel i vesentlig grad commited til aa investere i bedrifter som driver butikk etter finansdepartementets etiske retningslinjer (baerekraftig utvikling og annet tullball), saa det maa vel en liten salgsjobb til for aa faa stoette der i gaarden ? Likte den der ideen om stoette fra UN’s Literary Fund. Intet er saa pinlig som aa bli filmet av CNN med “Deaf to the infidels” paa plakaten. … og dagens Word Verification ord er: Mztpzlwy – hoeres ut som en Polsk smaaby. 🙂

  Like

 7. Faen gutter, en kremmer i Gaza har stjålet ideen vår! Sjekk artikkelen her. Enda godt vi ikke hadde rukket å hamstre et lager av flagg, ellers ville vi risikert å brenne inne med det… 🙂

  Like

 8. Mens vi allikevel er inne på norske flagg;TV3 vurderer nå en ny programserie hvor de viser de mest ekstreme av alle ekstremsporter.Ekstremsportens mest ekstreme utøvere vurderer nå å gå i et 17. mai-tog med ekstra lang flaggborg gjennom gatene i Gaza…Kunne ikke dy meg…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s