Antisemittisme??

Jeg trodde etter Finans-Kristins utspill om boikott at det ikke kom til å komme ytterligere like “glupe” utspill i den påfølgende debatten. Så feil kunne man ta…. For jammen presterer ikke Israels regjering og dens representanter å stemple dette som antisemittisme…??!

Men i svarte? Er vi jødehatere om vi er kritiske til Israels voldsbruk og undertrykkelse av det palestinske folk?!? Evner de ikke selv å skille på den israelske stat og det jødiske folket, eller tror de ikke vi evner det? Holocaust var en forferdelig tragisk råskap som jeg håper aldri skjer igjen, men det kan ikke fortsatt få ligge som en sperre som ikke skal tillate oss å behandle staten Israel som andre stater! De ensidige og fanatiske israelske røstene i den norske debatten er jo så hinsides at en kan bli skremt av mindre. Det blir trange kår for fri tanke og tale når slike retoriske grep tas i bruk. Fy!

2 thoughts on “Antisemittisme??”

  1. Israel har bare én eneste utenrikspolitisk doktrine mtp. andre staters standpunkt til staten Israel;Enten er du ukritisk & fanatisk MED oss – eller så er du en helvetes potensiell satans antisemitt av en gudsbespottende selvmordsbomber!!Enkel regel det?

    Like

  2. En del av den jødiske tro går ut på at de er guds utvalgte folk. Ikke bedre enn andre, bare utvalgt, annerledes. Med dette forstås at de skal bli utsatt for større prøvelser enn andre folk, og må følge flere regler enn andre folk. Blant annet. Dette var opprinnelsen til fenomenet “det utvalgte folk”, men etter hvert synes jeg israelittene selv avslører en holdning som sier at de er utvalgt “fordi de fortjener det”, for å stjele fra reklamespråket. I og med at de er utvalgt, skal ingen andre få legge seg bort i hvordan de styrer denne staten sin, og hver gang noen tillater seg å legge seg borti det, hyles det om “antisemittisme”. Det er så utrolig råttent gjort, for det å bli beskyldt for å være jødehater og (skrekk og gru) bli sammenlignet med nazistene, er i hvert fall det verste jeg kan tenke meg. Og det er nettopp dette de spiller på.Nei, nå må israelittene gå inn i seg selv og spørre om ikke kritikken de blir utsatt for som en følge av sin oppførsel kanskje er en liten smule berettiget. Og slutte å hyle “antisemittisme, antisemittisme” som den eneste form for reaksjon når en stakkars sjel tør å kalle et overgrep for et overgrep.Hmm, dette burde jeg egentlig skrive inn til ordet fritt, og ikke som en kommentar her hvor få leser det… jaja…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s