Kortskalle?

Det har vært usedvanlig lite spilling i julen, men den kontoen gikk i balanse i går. Da dro man i juleselskap til nordfylket, og som dessert ble det diverse spill med rødvin til.

Først ut var en egenvariant av Kortskalle. Enkelt konsept, alle tager en post-it, skriver ned en kjent figur, klistrer denne i panna på en av medspillerne, som så skal stille spørsmål og forhåpentlig gjette hva som står på lappen. Alle spillerne skal altså ha en slik lapp i panna, så gjetter man etter tur og motspillerne svarer. Det er bare lov å stille ja/nei-spørsmål, og så lenge man får “ja” som svar får man stille nye spørsmål. Svares det “nei” går turen til nestemann. Her var det at den egentlige nordtrønderen i selskapet utviklet spørsmålsstillingene slik at han fikk “ja” som svar når det egentlig ble svart benektende. Fiffig… Fantasien i forhold til å finne kjente figurer var det vel heller ikke noe i veien med, “Silkesvarten”, “Kaci Kullmann Five”, “Oluf”, “Tornerose” og “Bruce Springsteen” ble løst etterhvert, det var verre med “Mysil Bergsprekken” og “Mjølkeheksa”…

Etter dette fulgte flere omganger med kortspillene “Amerikaner”, “10.000”, og “Mattis” – og man ga seg jo ikke før halvparten av deltagere sto med “matt” på scoreblokka. Og DA skulle man iflg uret snart stå opp… jommen bra man har fri! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s