Intelligent Design

I USA fornekter de kristne aktivistene seg lite. I den senere tid har jeg blitt oppmerksom på en teori de har introdusert, den såkalte “intelligent design”. Teorien skal viske ut skillet mellom skapelsesberetningen og evolusjonsteorien – Gud og Darwin hånd i hånd, om man vil. Kortfattet går dogmen ut på at naturen og biologiske strukturer er så komplekse at de MÅ ha blitt skapt av en uidentifisert intelligent kraft, at at de ikke kan ha oppstått tilfeldig. Dette vil de nå ha innført som pensum på skolen, i realfag som biologi for eksempel. En føderal domstol i Pennsylvania har nå behandlet saken i flere uker i forbindelse med at et school board ville gjøre teorien obligatorisk i sin skoles undervisning, mens resten av USA har fulgt spent med på utfallet. Domstolen kom etterhvert til at dette ikke var annet enn et lameass forsøk på å tvinge religion inn i den vitenskaplige undervisningen – og at det derved kom i konflikt med uavhengighetserklæringen og ble “unconstitutional”.

Hatten av for Thomas Jefferson og hans kumpaner, som nok en gang har vist hvilket framsynt forfatterskap de la for dagen i 1776.

One thought on “Intelligent Design”

  1. …og hatten av for Judge John E Jones III som i sin 169 siders /glimrende skrevet/ rettsbelaering virkelig ga tullingene killevinker saa oerene flagret. Den var en fryd aa lese.Som du vet, bor jeg ca 20 minutter fra Dover og har selvsagt fulgt noye med i denne, prinsipielt meget viktige saken. Ser ut som vi gaar mot lysere tider paa alle plan. Ved lokalvalget i Dover kommune i hoest, ble skolestyret kastet paa hodet ut av velgerne. La oss haape dette var et varsel om bedre tider og at vi tar tilbake flertallet i kongressen i 2006 :-)(Happy Festivus forresten!)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s