En forlovers erfaringer

En dag i vår fikk jeg forespørsel om jeg ikke ville være forlover for en av mine beste venner når han skulle gifte seg 23. september – og det sa jeg selvfølgelig ja til. Når kalenderen skiftet til august begynte jeg å tenke på at jeg egentlig kanskje ikke visste veldig mye om hva en forlover egentlig skulle gjøre, med unntak av å arrangere utdrikningslag og holde forloverens tale i bryllupet…

Etter litt søking på nettet ble det klart for meg at det ikke var så veldig mye info å finne. Noen sider var det jo, som her, her og her.

Det jeg så minst fram til, ja faktisk gruet meg til, var å holde tale. Jeg er noenlunde vant til å snakke foran store forsamlinger på jobb, men dette var en ukjent arena. Sånn i etterkant kan jeg vel råde til begynne tidlig med å forberede talen, tenk på om det er artige episoder eller hendelser som kan benyttes. Skriv slik at den ikke blir så gudsjammerlig lang til slutt, jeg skrev et langt utkast som utgangspunkt – og kuttet derette masse. Skriv ut talen på forhånd slik at du har den med deg på papir i bryllupet. Jeg kom til stadighet på artigere ord og vendinger som jeg fylte ut med, selv under middagen. I tillegg kan du da notere inn noe tidligere talere har sagt i sine taler i din egen.

Talen slik den ble framført finner du her. Den fikk jeg veldig mye god respons på etterpå, og brudeparet var særs fornøyde – jeg antar dermed den ble godkjent 🙂

Ellers er det jo særs mye som skal arrangeres, og det stakkars brudeparet trenger all din hjelp minst de to siste dagene før bryllupet. Ta deg fri fra jobben og gi en hjelpende hånd – og still helst med bil! Lykke til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s