Applaus i rushtrafikk

Hadde en typisk “før døden-opplevelse” i går morges. Jeg var allerede litt sent ute til jobb, og skulle i tillegg svippe min datter innom skolen først. Vi var akkurat kommet inn i en tett trafikert, smal, enveiskjørt gate med parkerte biler på begge sider, da følgende skjer; Container-lastebilen som ligger én bil foran oss bremser opp og dobbelparkerer inntil den ene rekken med parkerte biler. Mellom oss og lastebilen blir en svært forsiktig pensjonist i en gammel, men knapt innkjørt Mitsubishi Carisma bare stående passiv, uten gjøre tegn til forsøk på å klemme seg forbi. Bak fylles gaten opp av morgentrøtte bilister som er for sent ute til både det ene og andre… Snart tutes det verre enn i byer på langt, langt sydligere breddegrader. Containerbilsjåføren affiseres ikke det aller minste, han har begynt å losse vogna. Det virker som om han gjennom et svært ulykkelig ekteskap har opparbeidet seg mange års trening i å stenge ute alle former for syns- og hørselsinntrykk. Og den allerhelv…. ja, dere skjønner hvem jeg mener, TØR ikke ta sjansen på å ripe opp sidespeilene sine i et forsøk på å komme forbi. Det er da undertegnedes tålmodighet revner. Jeg út av bilen, og spretter opp foran hattkaillen for å dirigere ham framover. I all tutingen føler jeg meg nesten som Herbert von Karajan foran filharmonikerne i Berlin. Gubben tok regi og begynte å rulle framover, jeg antar han skjønte at flere ville rive ham ut av bilen og kjøre den fram for ham om han fortsatt forble passiv… 3 sek etterpå var jeg på tur inn i min egen bil igjen, og da; ut av bilvinduene på bilene bakover stikkes det ut hoder som plystrer, roper og hoier “takk skal du ha” og lignende – jeg så tilogmed et par hender i været som klappet…. De som få sekunder tidligere var en regelrett lynsjemobb gikk rett over i modusen “applauderende cowboys som nettopp har fått høre at drinks are on the house”, for å holde oss til den sjangeren. Hehh, snedig egentlig – hvor fort det kan snu…

2 thoughts on “Applaus i rushtrafikk”

  1. hehe, dette er kanaritilstander de lux, bedre å venne seg til det med en gang. Scancomputer er fremdeles tilsalgs.. hint. Ellers har vært litt nettlaus en stund. Omorganisering av kontor osv. fikk en øyeinfeksjon oxo og beskjed om å holde meg unna pc en periode. Men snart kommer nye snutter herfra. Masse har skjedd!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s