Stemmetesten


La det med en gang være klart; jeg er for EU, for sammenslåing av kommuner, for fjerning av fylkeskommunen, for gratis skolebøker (gjerne reklamefinansierte) i videregående skole, for å vri litt på handlingsregelen, for gasskraft- og vassdragsutbygging, for homofiles rett til å adoptere og for innvandring, men mot subsidiert landbruk, mot kristen formålsparagraf, mot alkoholavgifter, mot formuesskatt, og om det er lurt eller ikke å utvide grensene for selvbestemt abort med et par uker til har jeg ikke satt meg godt nok inn i til å mene noe om, men jeg er for selvbestemt abort.

Her tidligere i måneden tok jeg Nettavisens Partitest, og til min overraskelse kom SP ut på topp, tett fulgt av KrF, SV, H, Ap, V og FRP. I dag tok jeg imidlertid NrK’s Test din stemme, samtidig som de sendte det tilhørende programmet på tv. Og HER kom forsyne meg FRP, H og V ut på topp.

Jeg kan ikke se at mitt politiske ståsted har tatt en 180-graders dreining i løpet av valgkampen, og min tidligere litt skeptiske oppfatning om påliteligheten til disse stemmekalkulatorene på internett er ikke blitt bedre, for å si det sånn. Derfor, ikke stol stort på slike tester – les partiprogrammene, følg med i media, og stem deretter i tråd med din egen overbevisning.

Det blir nok ikke noen stemme til verken SP eller FRP fra meg i år, uavhengig av testresultat. Om ikke annet viser kanskje testen at jeg tilsynelatende er frittenkende i forhold til å være relativt lite enig med noen av partiene – og det er jo alltids noe å være fornøyd med. Så: bruk din stemme, og godt valg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s