Sol-offset

Se innledningen her.


Positive effekter av “sol offset”

Studér diagrammet.
Se på diagrammet over. De alternerende tidsrom for lys og mørke pga jordens rotasjon rundt sola er markert med lyse og mørke vertikale bånd. På tvers øverst, ses ukesyklusen ift 24-timers dagen, hvor den daglige aktiv(inkl jobb)-/søvn-syklusen er markert med hhv hvite og grå rektangler. På tvers nederst er det samme plottet inn ift 28-timers dagen.

Noen saker en bør merke seg:

  • I 28-timer syklusen er det ingen mandag!
  • Torsdagens arbeidsdag skjer i sin helhet i nattemørket, men til gjengjeld får du våken-periodene i helgen i strålende, solfylt? dagslys.
  • Arbeidsuken starter på samme tidspunkt både i 24- og 28-timerssystemet, men i 28-timersvarianten er arbeidsuken ferdig tidligere, slik at du får en lengre helg.
  • Hver dag er forskjellig. Siden våken- og søvnperiodene er løsrevet fra jordens lys- og mørkesyklus, får hver ukedag sin unike karakter. Dette vil hjelpe deg å skille den ene ukedagen fra den andre.
  • Du kan sove leeenge i helgene uten at du mister dagslys.

Den fantastiske, 56-timers, solfylte week-enden.

Fredag, lørdag og søndag er løsrevet fra solens gang på en måte som gir deg maksimalt med daglys i din fritid. Våkne på fredag i det solen går ned. Jobb dine 10 timer, og når du er ferdig for dagen står solen opp igjen. Siden det er fredag og fri dagen etter, bestemmer du deg for å være lenge oppe. Fra du kommer hjem fra jobb til du skal gå og legge deg, er det lyst ute.

Lørdag våkner du litt sent, du var tross alt oppe sent i går og nøt solen. Du sover to timer lenger enn vanlig, og solen står akkurat opp. Du nyter en 18-20 timers dag, (mer enn halve i dagslys) og går og legger deg igjen noen timer etter solnedgang.

På søndag, når du våkner sent igjen, står solen igjen opp og du nyter en avslappende dag ute. På tirsdag når du atter våkner i normal tid, står du opp til soloppgang igjen. Det ble aldri noensinne mandag…

Tilbake

2 thoughts on “Sol-offset”

  1. Pingback: P A Eliassen .no

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s